fbpx

Tibetanske vaje so preproste, a hkrati zelo učinkovite energetske vaje, ki združujejo vaje za moč, gibljivost in dihanje.

Če jih izvajamo pravilno in redno, pripomoremo k izboljšanju telesne drže, krepitvi in prekrvavitvi mišic, kosti in sklepov, poveča se odpornost telesa, ojačamo mišice medeničnega dna, izboljša se delovanje prostate, obenem pa se lažje soočimo s stresom in se sprostimo, kar vpliva na izboljšanje splošnega počutja.
Vaje so delno podobne vajam iz joge, le da so bolj dinamične. Primerne so za vse ljudi, tudi za starejše.

Delavnica je namenjena vsem, ki tibetanskih vaj še ne poznate, pa bi se jih radi naučili, ter vsem tistim, ki vaje že poznate, pa niste prepričani, če jih pravilno izvajate. Na delavnici se bomo naučili pravilnega izvajanja vaj, dihanja med vajami, stiskanja mišic medeničnega dna in razporejanja aktivirane energije po telesu. Poleg samih tibetanskih vaj, se bomo naučili tudi kako ogreti in pripraviti telo na izvajanje vaj, ter izvedeli več o energetskem sistemu človeka.

 

Tibetanske vaje sem delala še preden sem obiskala delavnico tibetanski vaj pri Sandri. Vendar me je po njih vedno bolel križ, zato sem jih nehala izvajati. Na delavnici pa sem se naučila pravilne izvedbe, stiskanja mišic…in tibetančki so spet postali moja jutranja rutina, tokrat brez bolečin v križu.  A. M.