fbpx

ZVOČNA SPROSTITEV Z GONGI

Gong je glasbilo, ki ima zelo širok spekter tonov, nadtonov in podtonov, ki na človeka vplivajo zelo blagodejno. Zvok gonga ne samo slišimo, ampak tudi občutimo po celem telesu, kot vibracijo, masažo telesa. Poleg gongov na zvočni sprostitvi igrava tudi na himalajske pojoče posode, kristalno posodo, oceanski boben, šamanski boben in djembe.

Kako deluje zvočna sprostitev z gongi?

Vibracije, ki jih oddaja gong so zelo močne in delujejo tako na fizično, kot tudi na psihično in energijsko stanje telesa in duha. Fizično jih lahko občutimo kot mravljinčenje, lebdenje, občutek breztežnosti in tudi kot vibriranje telesa. Pomagajo nam odpravljati stres, napetosti in izčrpanost. Zvok gonga umiri naše misli in nam pomaga, da smo lažje prisotni v sedanjem trenutku – “tukaj in zdaj”.

Po zvočni sprostitvi se običajno počutimo lahkotno, sproščeno in umirjeno. 

Kaj potrebujem za zvočno sprostitev?

Zvočna sprostitev običajno traja eno uro. Na zvočno sprostitev pridite v udobnih oblačilih, s seboj prinesite podlogo za ležanje, deko, oz. vse kar potrebujete za udobno ležanje, ter steklenico vode. Po zvočni sprostitvi je priporočljivo, da se izogibamo hrupa in pijemo več vode, ki pomaga pri čiščenju telesa.
Naša naloga na zvočni sprostitvi je, da se čimbolj sprostimo in prepustimo zvoku in vibracijam gonga ter ostalih instrumentov.

Dobrodošli!

Na gonge in ostale instrumente igrava Sandra in Matej :).

Zvočne sprostitve z gongi potekajo občasno. Če jih ne želite zamuditi, se prijavite na e-novičke.