fbpx

Če si želiš v svojem življenju več energije, sproščenosti, miru in sprostitve, obenem pa osredotočen um in jasne misli ter močno in gibčno telo, potem je JOGA prava izbira zate.

Na jogi vse to sistematično dosegamo preko telesnih položajev (asan), dihalnih tehnik (pranajam), tehnik koncentracije in sproščanja, čuječnosti in meditacije.

KAKO POTEKA PRAKSA JOGE?

Uro joge začnenjamo s tem, da pozornost iz celega dne postopoma usmerimo nase, na svoje telo, počutje, misli in dihanje. S pomočjo tehnik dihanja, čuječnosti in koncentracije umirimo svoje telo in misli pripeljemo v zavedanje sedanjega trenutka. Nadaljujemo z ogrevalnimi vajami, ki pripravijo telo na bolj dinamičen in aktiven osrednji del, v katerem tekoče in v ritmu dihanja izvajamo telesne vaje (asane).
Končamo s sproščanjem in umirjanjem telesa, krajšo meditacijo in hvaležnostjo.
 

Joga je v današnjem hitrem in stresnem načinu življenja dragoceno darilo, ki ti lahko pomaga, da se sprostiš, umiriš svoje misli, se osredotočiš in poglobiš vase, obenem pa se dobro predihaš, razgibaš in okrepiš celo telo ter pridobiš več energije v vsakdanjem življenju.


Dobrodošla :)